MINI A TURE BLEV B CORP™ CERTIFICERET I 2021

- som et af de første børnetøjsbrands i verden

HVAD ER EN B CORP™ CERTIFICERING?

En B Corp™ certificering er en 360-graders virksomhedscertificering, hvor virksomheden evalueres på mere end 300 forskellige parametre og skal opnå minimum 80 ud af 200 point for at blive certificeret. Evalueringen gennemføres af B Lab, som er en selvejende non-profit organisation. Evalueringsprocessen tager i gennemsnit halvandet år og omhandler alt lige fra samarbejde med leverandører og forbrug af strøm, til hvor mange arbejdspladser, man som virksomhed skaber. Så når man som virksomhed er B Corp™ certificeret, kan man dokumentere, at man lever op til høje standarder socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed på tværs af hele værdikæden. Certificeringsprocessen gennemføres hvert tredje år. 

For B Corp™ certificerede virksomheder handler det ikke kun om at profitmaksimere, men om i fællesskab at gøre en positiv forskel for verden ved at skabe en mere inklusiv og cirkulær samfundsøkonomi.

Der findes i dag +5.000 B Corp™ certificerede virksomheder globalt på tværs af brancher og industrier.

Certification Notice
“Certified B Corporation” is a trademark licensed by B Lab, a private non-profit organization, to companies like ours that have successfully completed the B Impact Assessment (“BIA”) and therefore meet the requirements set by B Lab for social and environmental performance, accountability, and transparency. It is specified that B Lab is not a conformity assessment body as defined by Regulation (EU) No 765/2008, nor is it a national, European, or international standardization body as per Regulation (EU) No 1025/2012. The criteria of the BIA are distinct and independent from the harmonized standards resulting from ISO norms or other standardization bodies, and they are not ratified by national or European public institutions.

Besøg MINI A TURES officielle B CORP™ profil her

HVORFOR ER VI B CORP™ CERTIFICERET?

Hos MINI A TURE føler vi et stort ansvar for kommende generationer – vores børn. Som tøjproducent er det vores ansvar at passe på planeten bedst muligt, og vi gør derfor alt, hvad vi kan, for at arbejde med naturen og ikke imod den.

VI DESIGNER MED FORLÆNGET LEVETID FOR ØJE

Vores tøj er kendt for at have en meget høj slidstyrke. Når vi designer vores produkter, er det vigtigt for os at sikre en lang levetid for at minimere ressourceforbrug og CO2-udslip. Vi bruger udelukkende materialer af høj kvalitet, og samtidig benytter vi os af de nyeste produktionsteknologier, som bl.a. sikrer, at overtøjet ofte kan rengøres ved blot at blive rengjort med en fugtig klud.

Dertil har vi flere designs, som går igen år efter år. Hvor vi altså sparer ressourcer ved ikke at skulle starte helt forfra i designprocessen, men forfiner og videreudvikler på det, der findes i forvejen.

VI OPFORDRER TIL REPARATION

Selvom vores tøj har en meget høj slidstyrke, kan der selvfølgelig ske det, at der for eksempel ryger en knap. I stedet for at kassere tøjet opfordrer vi til at få tøjet repareret fremfor at kassere det. Kontakt vores kundeservice, hvis du har spørgsmål til reparation.

VI STØTTER CIRKULÆRE INITIATIVER

Hos MINI A TURE synes vi, at genbrug er guld, og vi ønsker derfor at fremme cirkulære initiativer. Blandt andet donerer vi overskydende lagervarer og tøjprøver til det indiske børnehjem Sunway Children’s Home, ligesom vi støtter flere take-back programmer på eksterne platforme.

VI GÅR IND FOR DYREVELFÆRD

Noget af vores overtøj har aftagelig pels på hætten. Vi bruger FURMARK® certificeret pels, som stammer fra finske mårhunde, der er en invasiv art. Herved er vi med til at regulere bestanden af deres art, så de fortsat kan leve i harmoni med andre dyrearter i området.

Vores strikstyles i uld er produceret af mulesing fri italiensk merinould. Det vil sige uld, som kommer fra får, der trimmes regelmæssigt, så smertefulde mulesing indgreb kan undgås.  

CERTIFICEREDE & GENANVENDTE MATERIALER

Vores tøj er produceret af certificerede økologiske og genanvendte materialer, herunder genanvendt nylon og polyester fra blandt andet pre- og post consumer genanvendt nylon og plastikflasker.

Vi bruger genanvendte og miljøvenlige materialer i vores emballager. Dels i den emballage, som leverandøren pakker hvert enkelt stykke tøj ind i, når tøjet forlader fabrikken. Dels når vi leverer produkter til dig.

INGEN KENDTE SKADELIGE KEMIKALIER

Alle MINI A TURE styles er fri for identificerede skadelige kemikalier og hormonforstyrrende stoffer. Dette gælder hele fremstillingsprocessen fra for eksempel indfarvning af materialer til efterbehandling og imprægnering af overtøj.

CERTIFCEREDE LEVERANDØRER OG FABRIKKER

Vi har nogle meget klare krav til vores leverandører i forhold til lønninger og arbejdsforhold, sådan at vi via samarbejdet kan være med til at sikre gode arbejdspladser. Samtidig sikrer vi med vores samarbejder, at vores tøj er produceret på den mest miljøvenlige måde ved hjælp af de mest innovative materialeløsninger og produktionsteknologier.

MINDSKE OVERPRODUKTION OG CO2-UDLEDNING

Det er vigtigt for os at reducere tøjspild mest muligt. Vi producerer derfor kun de eksakte styles, som vores kunder bestiller og det, vi ved, du efterspørger. Vores tøj produceres i Europa og Asien, men uanset afstanden forsøger vi altid at transportere med tog, skib og bil. Ved at undgå flytransport får vi godt nok en længere leveringstid. Men vi bidrager til reduceret brændstofforbrug og CO2-udledning.