Om os

MINI A TURE COPENHAGEN

Det hele startede som en drøm. Sammen med min mand og mine to veninder lancerede jeg i 2002 MINI A TURE. Vores ambition har altid været at skabe et bæredygtigt og miljøvenligt fashionbrand til børn. I den højeste kvalitet, lækkert design, ved hjælp af innovativ teknologi og i de bedste materialer. Et brand, der er meget mere end bare børnetøj.

Jeg er selv mor til tre børn. To piger, der nu er i starten af 20’erne, og en dreng på 11 år. Som jeg har kunnet se det på mine egne, lever vores børn i dag meget anderledes end man gjorde tidligere. De fleste bruger mere tid indendørs og på digitale medier. 

Hos MINI A TURE vil vi gerne gøre en forskel og være med til at give børn dejlige oplevelser i naturen. Med det rigtige udendørstøj sikrer vi, at børnene kan lære at holde af at være i naturen, uanset årstid og vejr. Vi håber, at det giver dem lyst til at bruge en masse skøn kvalitetstid udenfor - alene eller med familie og venner.

Vores børnevision

Vi ønsker, at børn med MINI A TURE kan udtrykke sig stilfuldt på deres helt egen måde. Vi går ikke på kompromis med hverken trends eller friheden til bevægelse. De helt små detaljer tæller. Small is cool. 

Med vores skandinaviske rødder ved vi, hvordan det skiftende vejr kræver rigtigt og praktisk tøj. Fra de magiske, lyse og varme sommerdage til de hyggelige, kolde og mørke vinteraftener. Vores børn skal altid være klædt på til at møde verden. Small is Adventurous. 

Vi tror på, at børn trives bedst, når de føler sig frie og selvsikre. De skal have frihed til at stå ved sig selv og have modet og styrken til at stå op for andre. Frihed til at bevæge sig ubesværet gennem livet og omfavne verden med et åbent sind. Alle børn skal anerkendes som det unikke menneske, de hver især er. Small is Free.

Vi værner om barndommens minder, de skrabede knæ, duften af græs og skov og følelsen af fine dalende snefnug, der smelter på tungen. Small is Imaginative.

Børns fantasi er en inspiration for MINI A TURE. Deres sans for kreativitet og autentiske nysgerrighed på livet. Deres måde at skabe overraskende universer og finurlige historier, som ikke altid giver mening for os voksne.

Tidløst design og teknisk ekspertise

MINI A TURE er internationalt kendt for at lave overtøj, der giver de bedste forudsætninger for en dejlig oplevelse i naturen. Uanset vind og vejr. Nogle af vores ikoner blev udviklet allerede i 2002. De er siden da videreudviklet, så de stemmer overens med tidens krav til bæredygtighed og en ansvarlig og moderne produktion. Det er børnetøj, der i forhold til design og kvalitet er skabt til at vare, så det kan blive genanvendt af flere børn efter hinanden. Vi er overtøjsspecialister og arbejder i høj grad med den teknologiske udvikling for hele tiden at optimere vores børnetøj.

Bæredygtige materialer og produktion

Vi gør en positiv forskel gennem hele værdikæden i forhold til konventionel produktion. Vi har nogle meget klare krav til vores leverandører i forhold til lønninger og arbejdsforhold, og skadelige kemikalier er et fuldstændigt no-go for os. Vi gør os altid umage, og vi bestræber os på at gøre en forskel i vores produktionsled. Siden etableringen af MINI A TURE har vi arbejdet med økovenlige materialer på fabrikker, der lever op til nogle af de højeste standarder for arbejdsforhold.

I år har vi taget skridtet endnu længere. Fra foråret 2021 og frem vil alle vores kollektioner være produceret så bæredygtigt som overhovedet muligt. For at undgå overproduktion og sikre minimering af fragt, har vi besluttet at fokusere på det, vi er allerbedst til. Vi koncentrerer os derfor kun om en enkelt kategori: Tøj, der klæder børn på til udendørslivet.

Vi vil blive ved med at holde nøje udkig efter nye, bæredygtige og innovative materialer og produktionsmetoder og konstant følge med udviklingen for at optimere børnetøjet.

Vores nylon og polyester er genanvendt, og vores resterende styles er af økologisk bomuld. MINI A TURE er desuden GOTS-certificeret (læs mere her). Vi forsøger ikke at øge prisen for forbrugerne, selvom metervarerne bliver dyrere for os. Vi ønsker ikke, at det skal koste mere at træffe et bæredygtigt valg.

Genbrug er guld

Vi er meget stolte af, at vores overtøj holder så længe, og vi har igangsat initiativer, der opfordrer forbrugerne til genbrug. For eksempel opfordrer vi vores kunder til at sælge deres MINI A TURE-overtøj videre, når størrelsen ikke passer længere, via secondhand-appen Reshopper .Her har vores tøj en af de højeste gensalgsværdier på det danske secondhand-marked. Derudover tilbyder vi fordele, hvis man sender brugt overtøj retur til os. Det tøj vi får retur, donerer vi til Sunway Children’s home, som vi har haft et tæt partnerskab med siden 2004. 

 Fremtidige planer

Der er heldigvis en stor samfundsbevægelse i gang, som handler om at passe på naturen, på dyrene og på hinanden. Alt sammen noget, der fuldkommen harmonerer med MINI A TURES grundværdier.

Vi har altid stræbt efter at gøre en forskel. Og vi arbejder på at give disse værdier videre til vores børn.

I marts 2021 opnåede vi den ultimative anerkendelse og dokumentation på vores arbejde da vi blev B Corporation certificereret. Læs mere om MINI A TUREs B Corp certificering her

De bedste hilsener,

Stifter og CEO, Signe Tholstrup 

Det er ikke muligt at være fuldkommen bæredygtig i vores branche, men vi gør så meget, vi overhovedet kan for at blive så bæredygtige som muligt. Og vi vil fortsætte med at implementere bæredygtige, miljøvenlige initiativer, der understøtter MINI A TUREs vision.