OM MINI A TURE

Jeg hedder Signe Tholstrup og startede MINIATURE i 2002 sammen med min mand og to veninder. Jeg har tre børn, to piger i starten af tyverne og en dreng på 11 år.

Inden vi startede MINIATURE for snart 20 år siden havde jeg planlagt en karriere indenfor kræftforskning fordi det var vigtigt for mig at kunne gøre en positiv forskel med mit professionelle liv.

Skiftet til børnetøj kom lidt som en tilfældighed på den måde som livet kan, og forudsætningen for mig, for at ville følge den vej, var, at vi kunne gøre en positiv forskel med det vi gjorde. Vi ville mere end bare børnetøj. Vi ville gerne sætte et positivt aftryk på mennesker med berøring til vores værdikæde og det er jeg taknemmelig over at se at vi er lykkedes med på flere fronter.

Vores børn lever meget anderledes end vi gjorde og mange bruger meget tid på indendørs sysler og det digitale, langt væk fra naturen.

Vi tror på, at skal vi lære vores børn at passe på naturen, så skal vi hjælpe dem til at føle sig hjemme i den. Vi arbejder derfor for, at børn bruger så meget tid med udendørs aktiviteter som muligt.

Vi er internationalt kendt for vores overtøj som giver den bedste forudsætning for en dejlig dag i naturen, uanset vind og vejr.

Børnene elsker tøjet fordi det er blødt, tørt og komfortabelt. Mødrene falder for designet, finishen og den usædvanlige lange holdbarhed.

Vi elsker at lave det fordi vi kan gøre os ultimativt umage, og fordi vi samtidig gør en forskel i vores produktionsled, hvor vi siden starten har arbejdet med økovenlige materialer på fabrikker der lever op til vores høje standarder om arbejdsforhold.

Nu har vi taget den et skridt længere, og fra foråret 2021 er alt MINI A TURE lavet af så bæredygtige materialer som muligt.

I kampen mod overproduktion:
For at undgå overproduktion og minimere fragt, har vi med virkning fra foråret 2021 besluttet at fokusere på det vi er allerbedst til. Vi koncentrer os kun om enkelte kategorier: tøj, der klæder børn på til livet udenfor. Vi er et bæredygtigt overtøjs- og badetøjsbrand med komplimenterende ’layering’, tøj man kan have på under overtøjet.

Tidløse designs og teknisk ekspertise:
Nogle af vores ikoner er skabt omkring 2002 og siden udelukkende videreudviklet, så de stemmer overens med tidens krav, og ansvarlig moderne produktion. Det er styles som i forhold til look og kvalitet er designet til lang holdbarhed så de kan blive brugt af mange børn efter hinanden. Som overtøjsspecialister arbejder vi desuden med den teknologiske udvikling. Der kommer løbende nye muligheder for at producere bedre og med mindre miljøpåvirkning. Den forskning følger vi nøje og implementerer i produktionen af vores tøj.

Genbrug er guld:
Vi er stolte af at vores tøj holder så længe, og har søsat initiativer, der opfordrer forbrugerne til genbrug. F.eks. har vi et samarbejde med en second hand app. Ifølge dem, har vores overtøj en af de højeste gensalgsværdier på det danske second hand marked. Derudover tilbyder vi fordele, hvis man sender brugt overtøj tilbage til os. Det tøj vi får retur, donerer vi til det børnehjem, Sunway Children’s home, vi har haft et tæt partnerskab med siden 2004.

Bæredygtige materialer og produktion:
Vi gør en positiv forskel igennem hele værdikæden i forhold til konventionelle produktioner. Klare krav bliver stillet til vores leverandører hvad angår lønninger og arbejdsforhold. Skadelige kemikalier er et no-go.

Fra foråret 2021 er alle produkter lavet af bæredygtige materialer. Det nylon og polyester vi bruger, er genanvendt. Andre styles af økologisk bomuld.

Vi er selv GOTS certificerede. Priserne forsøger vi ikke at øge for forbrugerne, selvom metervarerne er dyrere for os. Vi ønsker, som udgangspunkt, ikke at det skal koste mere at træffe et bæredygtigt valg.

Fremtidige planer:
De bevægelser der sker i samfundet mod at passe bedre på naturen, på dyr og på hinanden, harmonerer med vores grundværdier.

Vi har altid villet gøre en forskel og arbejder for at give dette mindset videre til vores børn. Nu kan man få papir på vores mindset og vi er derfor i gang med en B Corporation certificering.

Man kan aldrig blive helt igennem bæredygtig, men vi gør så meget som vi kan og vil fortsætte med at implementere miljøvenlige initiativer når de giver mening for virksomheden.

De bedste hilsener

Signe Tholstrup

CEO & founder