OM MINI A TURE

Vi havde en drøm, da min mand, to veninder og jeg lancerede MINI A TURE i 2002. En drøm og en ambition om at skabe et fashionbrand til børn i meget høj kvalitet, unikt design, innovativ teknologi og de bedste materialer for at skabe et brand, der er meget mere end bare børnetøj. Min mand og jeg har tre børn; to piger i starten af 20’erne og en dreng på 11 år. Vores børn lever i dag meget anderledes end man gjorde tidligere, og mange bruger mere og mere tid på indendørs sysler og digitale medier.

Vi vil gerne være med til at lære vores børn at passe på naturen, og hjælpe dem til at føle sig hjemme i den. Med den rette beklædning er vi sikre på, at de fleste børn kan lære at holde af naturen uanset årstid og vejr, og får et ønske om, at tilbringe kvalitetstid i den alene og med sine nærmeste.

Vi tror på, at børn skal være frie, selvsikre og lykkelige. De skal have frihed til at stå ved sig selv og have modet og styrken til at stå op for andre. Frihed til at bevæge sig ubesværet gennem livet og legende omfavne verden med et åbent sind. Alle børn skal anerkendes som det unikke menneske, de hver især er, og de skal have troen på sig selv. Small is Free.

Vi er inspirerede af børns fantasi. Deres sans for kreativitet og deres autentiske nysgerrighed på livet. Deres måde at skabe overraskende universer og finurlige historier, som ikke altid giver mening for os voksne.

Vi ønsker, at børn med MINI A TURE kan udtrykke sig stilfuldt på deres helt egen måde. Vi går ikke på kompromis med hverken trends eller friheden til bevægelse. De helt små detaljer tæller. Small is cool.

Med vores skandinaviske rødder ved vi, hvordan skiftende vejrforhold kræver den helt rette beklædning. Fra de magiske, lyse og varme sommerdage til de hyggelige, kolde og mørke vinteraftener – vores børn skal altid være klædt på til at møde verden. Small is Adventurous.

Vi værdsætter ærlighed, ansvarlighed og grundigt arbejde. Alle leverandører og forhandlere er nøje udvalgt efter deres engagement i kvalitet og håndværk, og ikke mindst deres sikkerhed for ordentlige arbejdsforhold til alle ansatte.

Drømmen er gået i opfyldelse.

Vi værner om barndommens minder, de skrabede knæ, duften af legehus og følelsen af fine dalende snefnug, der smelter på tungen. Small is Imaginative.

I kampen mod overproduktion:
For at undgå overproduktion og minimering af fragt, har vi med virkning fra foråret 2021 besluttet at fokusere på det, vi er allerbedst til. Vi koncentrerer os kun om enkelte kategorier: tøj, der klæder børn på til livet udenfor. Vi er et bæredygtigt overtøjs- og badetøjsbrand med komplimenterende ’layering’; tøj, man tager på under overtøjet.

Tidløse designs og teknisk ekspertise:
Vi er internationalt kendt for vores overtøj, der giver de bedste forudsætninger for en dejlig oplevelse i naturen uanset vind og vejr. Nogle af vores ikoner blev udviklet allerede i 2002, og er siden da videreudviklet, så de stemmer overens med tidens krav og ansvarlig moderne produktion. Det er børnetøj, der i forhold til look og kvalitet er designet til utrolig lang holdbarhed, så de kan blive genanvendt af flere børn efter hinanden. Vi er overtøjsspecialister og arbejder i høj grad med den teknologiske udvikling for hele tiden at optimere vores børnetøj.

Bæredygtige materialer og produktion:
Vi gør en positiv forskel gennem hele værdikæden i forhold til konventionel produktion. Vi har nogle meget klare krav til vores leverandører i forhold til lønninger og arbejdsforhold, og skadelige kemikalier er et fuldstændigt no-go for os. Vi gør os ultimativt umage, og vi bestræber os på at gøre en forskel i vores produktionsled, hvor vi siden starten har arbejdet med økovenlige materialer på fabrikker, der lever op til vores meget høje standarder for arbejdsforhold.

Vi har i år taget et skridt endnu længere. Fra foråret 2021 og frem vil alle vores kollektioner være produceret så bæredygtigt som overhovedet muligt, og vi vil blive ved med at holde et nøje udkig efter nye, bæredygtige og innovative materialer og produktionsmetoder, så vi følgere med udviklingen hele tiden for at optimere vores børnetøj.

Vores nylon og polyester er genanvendt, og vores resterende styles er af økologisk bomuld. MINI A TURE er desuden GOTS-certificeret (læs mere her), men vi forsøger ikke at øge prisen for forbrugerne, selvom metervarerne bliver dyrere for os. Vi ønsker ikke at det skal koste mere at træffe et bæredygtigt valg.

Genbrug er guld:
Vi er meget stolte af, at vores overtøj holder så længe, og vi har igangsat initiativer, der opfordrer forbrugerne til genbrug. For eksempel har vi et samarbejde med en second hand app. Ifølge dem har vores tøj en af de højeste gensalgsværdier på det danske second hand marked. Derudover tilbyder vi fordele, hvis man sender brugt overtøj retur til os. Det tøj vi får retur, donerer vi til Sunway Children’s home som vi har haft et tæt partnerskab med siden 2004.

Fremtidige planer:
De bevægelser, der sker rundt omkring i samfundet, som handler om at passe på naturen, på dyrene og på hinanden, harmonerer med vores grundværdier.

Vi har altid stræbt efter at gøre en forskel og arbejder på at give disse værdier videre til vores børn.

Det er nu blevet muligt at få dokumentation på vores værdigrundlag, og vi er derfor i gang med en B Corporation certificering.

Det er ikke muligt at være fuldkommen bæredygtig i vores branche, men vi gør så meget vi overhovedet kan for at blive så bæredygtige som muligt, og vi vil fortsætte med at implementere miljøvenlige initiativer, der understøtter vores virksomhed og vores vision.

De bedste hilsener

Signe Tholstrup

CEO & founder