VORES FLYVERDRAGTER ER DOKUMENTERET FRI FOR KEMI

TÆNK offentliggjorde i oktober 2020 en test af flyverdragter til børn, der tilsyneladende viste spor af flourstoffer i overfladen på et ærme af en MINI A TURE flyverdragt.

VORES DNA BYGGER PÅ KVALITET UDEN KEMI
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at da TÆNK offentliggjorde testen, blev vi hos MINI A TURE meget rystede over resultatet. Det er hele MINI A TURE’s DNA at sikre, vores børnetøj er fuldstændig uden nogen som helst form for skadelige stoffer. Vi gennemgik derfor nøje alle produktionsprocesser og kunne ikke finde frem til, hvordan der skulle have sneget sig flourstoffer ind i en af vores flyverdragter. Vores undersøgelser viste, at der ikke var fejl i vores produktionsprocesser, og konklusionen var, at der kunne være sket en analysefejl hos TÆNK.

SENDT TIL TEST HOS TEKNOLOGISK INSTITUT
Derfor besluttede vi, at få testet flyverdragterne igen, og for en sikkerheds skyld også andre MINI A TURE produkter i samme metervarer, hos tre internationalt anerkendte laboratorier samt hos Teknologisk Institut på deres bedste laboratorium i Schweiz.
Teknologisk Institut har testet yderstoffet på fire flyverdragter fra Miniature for indhold af per- og polyfluorerede forbindelser (kaldet PFC eller PFAS). Dragterne blev testet i henhold til STANDARD 100 by OEKO-TEX® klasse I appendix 6/7 som er den strengeste OEKO-TEX® standard, og testen viste, at alle fire produkter lever op til denne standard. Der blev ikke fundet spor af de per- og polyfluorerede stoffer, der er angivet i testmetoden. STANDARD 100 by OEKO-TEX® tester for en lang række af per- og polyfluorerede forbindelser (ca. 40), og både listen over regulerede stoffer og grænseværdierne er sammenlignelige med øvrige test i branchen. Et produkt der lever op til STANDARD 100 by OEKO-TEX® klasse I, appendix 6/7 regnes derfor som et sikkert produkt i forhold til sundhedsskadelige kemikalier.”

GODKENDTE OG PFC-FRIE FLYVERDRAGTER
I denne uge modtog vi så resultaterne: Alle laboratorier viste helt PFC-frie flyverdragter og metervarer. Det vil sige, at det er dokumenteret, at der IKKE findes skadelige flourstoffer i vores produkter, og vi lever helt op til OEKO Tex 100, standard 1 appendix 6, som er den strengeste Oeko Tex standard. Vi forsøger stadigvæk at forstå, hvad der er gået galt i TÆNKs test, og vi har kontaktet dem for at få uddybet, hvordan de kan have fundet et stof, som ingen andre anerkendte laboratorier har fundet frem til. Vores produkter har været igennem nogle yderst omfattende tests. Derfor kan vi bevise, at vi står 100% inde for den høje standard, som vi lover.

Nogle har i forbindelse med TÆNKs test kontaktet os for at høre, hvordan vi forholdt os til testen. Alle har været støttende og forstående over situationen, og vi vil gerne benytte lejligheden til at takke for jeres tillid til MINI A TURE. Vi håber at I vil være med til at sprede budskabet i jeres omgangskreds, hvis I har venner og familie som er bekymrede efter TÆNKs test.

Vi er meget glade for resultatet, da det underbygger hele vores DNA og slår fast, at vores overtøj er helt fri for skadelig kemi, og du trygt kan give dit barn MINI A TURE overtøj på.

Du kan se hele testen af vores flyverdragter fra TEKNOLOGISK INSTITUT herunder:


CERTIFIKAT FRA DET TYSKE LABORATIUM RUDOLF GROUP

Se også vores certifikat fra Rudolf Group der viser, at vi lever op til OEKO Tex 100, standard 1 appendix 6, som er den strengeste Oeko Tex standard.
BIONIC FINISH ECO som vi bruger som coating er en teknologi udviklet af Rudolf Group. BIONIC FINISH ECO giver vores overtøj en økologisk vandafvisende coating baseret på en flourfri opskrift.

TESTRESULTATER FRA SGS

SGS er verdens førende test- og certificationsfirma. De er globalt anerkendte for deres kvalitet og troværdighed. Deres test viser også at der ikke er fundet flourstoffer i vores produkter.


RAPPORT FRA CNTAC TESTING SERVICES

Rapport fra vores kinesiske leverandør, som har sendt materialet til test hos CNTAC Testing Services som heller ikke fandt spor af flourstoffer.