Miljømærker

Miljømærker

 

Vi tilstræber at de fleste af vores produkter fremstilles af certificerede, bæredygtige materialer og komponenter. For at skabe overblik har vi i dette afsnit lavet en oversigt over de mest kendte certificeringer, hvor af vi arbejder med flere af dem.

 

GOTS

Dette miljømærke, som står for global organic textile standard, er garant for at dit tøj er produceret på en bæredygtig og socialt ansvarlig måde, fra bomuldsfrø til slutprodukt. GOTS kontrollerer indholdsstoffer gennem hele forsyningskæden, og tilsikrer at alle mennesker der tager del i produktionen, har værdige arbejdsvilkår.

Selvom meget af vores bomuld allerede er GOTS-certificeret, skal vi som producenter også kontrolleres. Der er en lang række krav som vi de seneste år har arbejdet hårdt for at nå, og vi regner med at have vores GOTS-certificering i hus indenfor det næste år, så du kan handle hos os med vished om at miljøet ikke lider last, og at al involveret arbejdskraft behandles med respekt.

 

Krav for GOTS-certificering

-Alle parter skal have og overholde en dedikeret miljøpolitik som minimerer udledning og spild.

-Tilbehør må ikke indeholde stoffer som PVC, krom og nikkel, og al polyester skal fremstilles af genbrugte fibre.

-Vådbehandlingsenheder skal kontrollere brugen af kemikalier, vand, og energi, og alt spildevand skal renses for urenheder.

-PVC må ikke benyttes i emballage eller hængemærker, og i stedet skal dette fremstilles af nedbrydelige materialer som pap eller papir med FSC-stempel.

 

De høje krav som en GOTS-certificering indebærer kan læses detaljeret her

 

STANDARD 100 by OEKO-TEX

Udover at vores produkter fremstilles af økologiske GOTS certificerede tekstiler, er vores tøj mærket med standard 100 fra OEKO-TEX. Dette miljømærke, der er en af verdens førende, tilsikrer at det produkt du modtager, ikke indeholder skadelige stoffer i nogle af dets bestanddele, hverken lynlåsen, tråden eller isyningsmærkerne. OEKO-TEX mærket er en frivillig mærkningsordning som er mere omfattende end gældende lovgivning i Danmark og EU. Din tiltro til vores brand er yderst vigtig, og med dette mærke kan du sove trygt med vished om at vores produkter ikke indeholder skadelig kemi.

 

OCS 100 - ORGANIC CONTENT STANDARD

Miljømærket OCS er en standard for organiske varer, som angiver hvor stor en andel af produktet der er organisk. Det er et uafhængigt kvalitetsstempel, som kontrollerer varer fra de forarbejdes og produceres, til de pakkes. Dette sikrer at dit produkt som minimum indeholder 95% organiske materialer. En certificering fra OCS garanterer at vi leverer i overensstemmelse med den høje kvalitet som vi lover.

 

BLUESIGN

BLUESIGN er et miljømærke for producenter af tekstiler. Ud fra et holistisk princip følger BLUESIGN hele produktionen og opretholder sikre, bæredygtige forhold for de som er involveret i produktionen. BLUESIGN er altså et miljømærke som sikrer både arbejdsforholdene hos producenterne, men også din sikkerhed som forbruger. Hensigten med dette er at alle skal kunne handle varer med BLUESIGN certificering uden frygt for skadeligt indhold eller uretfærdige kår for arbejdskraften.

 

BSCI

BSCI er et adfærdskodeks der har til hensigt at fremme arbejdsforhold hos producenter, og give stemme til de udsatte der ingen stemme har. Ved at fremme samarbejde på tværs af forsyningskæden har vi et indgående kendskab til leverandørers produktionsmetoder, og kan i plenum diskutere bedre eller nye metoder, til gavn for alle involverede parter. Vi gør meget for at sikre arbejdsforhold og bæredygtighed, men der kan altid gøres mere. BSCI-mærket viser, at vi gennem tæt dialog med vores leverandører altid arbejder mod bedre vilkår og bæredygtig udvikling i hele vores forsyningskæde.

Læs næste

Hjertesager

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.