Innovation og materialevalg

Innovation og materialevalg

 

Vi bestræber os også på at minimere mængden af miljøbelastende transport i vores værdikæde ved at producere i Europa, hvor vi skønner det er fornuftigt, og ved at minimere antallet af vareprøver som sendes frem og tilbage i produktions- og salgsforløbet. Derfor undersøger vi løbende teknologiske løsninger som kan minimere og måske en dag overflødiggøre produktion af prøver og den dertil hørende fragt, og vi sørger for at de prøver vi producerer, så vidt muligt bliver solgt eller givet væk til børn i nød. Vi bestræber os også på at bruge de metervarer som er involverede i vores produktioner helt op, ved at sy mindre specialproduktioner op af restmetervarer.

 

 

Vi tilstræber til stadighed at være på forkant og oplyste om de muligheder for bæredygtig udvikling, der er inden for vores rækkevidde, hvor vi allerede nu kan præsentere dele af vores kollektioner, der bliver produceret i recycled plastik. Læs mere under afsnittet Cirkulær bevidsthed.

Netop Innovation og den teknologiske udvikling der på nuværende tidspunkt er i en nærmest eksplosiv fremgang, er noget af det der optager os mest. Det er vores ambition, at for hver kollektion vi fremover lancere vil vi se en udvikling i bæredygtige initiativer.

Vi arbejder i dag med flere materiale- og teknologiske valg, som:

Italiensk Prado Uld - Denne type uld af den højeste kvalitet er genanvendt fra andre producenters spildmaterialer og restmetervarer, hvilket betyder at brugen af nye animalske materialer minimeres. Det er vores klare holdning at bæredygtighed bedst opnås ved genbrug og reduktion af spildmaterialer, især i tøjbranchen hvor masseproduktion ofte medfører meget kemisk forurening. I stedet skaber vi tøj af højeste kvalitet og holdbarhed, der vil tjene dit barn i al slags leg.

Nano-Dye teknologi - Vi forsøger altid at inkorporere ny banebrydende teknologi i vores produktion, i dette tilfælde nano-Dye teknologi. Denne banebrydende teknologi er en revolutionerende måde at indfarve tøj på, og reducerer brugen af vand og energi drastisk. 20% af global vandforurening stammer fra industriel tekstilproduktion, og dette vil vi reducere. Med nano-Dye bruger man kun en tiendedel af den energi som ved nuværende metoder, imens man bruger 75% mindre vand. Vi holder skarpt øje med nye bæredygtige metoder, og selvom teknologien er ny, kan vi ikke vente med at implementere den i vores forsyningskæder.

 

 

Animalske produkter - Dyrevelfærd står højt på vores dagsorden. Vi benytter selektivt animalske produkter, og når vi gør, skal det foregå på human vis. Som med alle vores leverandører kontrollerer vi at de materialer vi benytter, lever op til vores høje krav om bæredygtighed og etiske forpligtelser. Vores pelskraver som findes på noget af vores overtøj, er et godt eksempel på et kompromis, der fremmer dyrevelfærden og giver os adgang til økologiske materialer af højeste kvalitet. Denne pels stammer fra vilde finske vaskebjørne der af nødvendighed må nedreguleres, da deres hurtigt voksende population er til fare for andet fugle og dyreliv. På denne måde undgår vi pelsfarme uden at gå på kompromis med kvaliteten af vores materialer.

Økologisk bomuld - Bomuld er et af vores foretrukne materialer, da dets styrke kan hamle op med selv de mest krævende aktiviteter børn kaster sig ud i. Fordi så mange af vores produkter indeholder bomuld, tilstræber vi at benytte så meget økologisk GOTS- og OCS-certificeret bomuld som muligt. Konventionel bomuldsdyrkning er ikke bæredygtigt, i særdeleshed ikke for de lokalsamfund hvor det dyrkes. Bomuld vokser kun i det subtropiske og tropiske klima, og da bomuld kræver særligt meget vand lægger det et øget pres på dets producenter i områder, der ofte lider af tørke. For at kompensere for dette benyttes der store mængder pesticider og gødning, der over tid steriliserer jorden og bomuldbøndernes levegrundlag. Ved at bruge økologisk bomuld sikrer vi at ingen skadelige kemikalier eller gødning kommer i jorden eller i dit tøj.

 

 

Hvis du køber GOTS-certificeret bomuld, kan du være sikker på at der ikke er brugt syntetisk gødning eller pesticider. Når det spindes og strikkes foregår det med energieffektive og giftfri metoder, så vores beklædning føles naturligt og komfortabelt, samtidig med at det er uskadeligt for børn i alle aldre. Indfarvningen af tekstiler sker under kontrollerede forhold uden tilsætningsstoffer, og da det hele foregår i et lukket vandkredsløb filtreres og renses vandet efter brug, i overensstemmelse med vores ønsker om cirkulær økonomi og bæredygtighed. Fordi der ikke benyttes stoffer som krom eller formaldehyd i processen, er vores tøj også særligt velegnet til børn med allergi eller astma.

MINI A TURE’s ambition er at vi allerede i 2019 vil blive GOTS certificeret. Læs mere under afsnittet Miljømærker.

Læs næste

Mini A Ture - Sunway Childrens Home

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.