OVERTØJSGUIDE

OVERTØJSGUIDE

Med MINI A TURE overtøj kan du med god samvittighed sende dit barn afsted i smukt og funktionelt design i alt slags vejr, så dit barn ubekymret kan klatre rundt på legepladsen, rulle sig i sneen eller hoppe i vandpytterne.

MINI A TURE overtøj er karakteriseret ved: 

  • Genanvendte materialer
  • Ingen identificerede skadelige kemikalier og hormonforstyrrende stoffer
  • Sikkert og smukt design
  • Vind- og vandtæt materiale
  • Høj slidstyrke og åndbarhed

 

AF OG PÅ

Overtøjet kommer af og på mange gange, og det er derfor vigtigt, at det er nemt for dig og de små tumlinger af få tøjet af og på. Dette gælder også de større børn, der selv hurtigt skal kunne få jakken eller flyverdragten på for at komme ud på legepladsen i børnehaven eller i skolegården. Dette har vi selvfølgelig tænkt ind i vores design af overtøjet med masser af fine og praktiske detaljer.

 

 

SIKKERHED

Sikkerhed er i højsædet, når vi hos MINI A TURE laver overtøj. Hætterne er aftagelige med trykknapper, og der er ingen løsthængende snore. Derudover findes vores signatur stjernerefleks i højre forlomme på alt vores overtøj, både jakker og flyverdragter.

 

MINI A TURE’s reflekser er 70 lux og kan ses på mere end 300 meters afstand. MINI A TUREs logomærker i siden og bagpå overtøjet er ligeledes i refleks. Derudover anvender vi udelukkende YKK lynlåse i høj kvalitet og med høj slidstyrke.

 

VANDTÆTHED

Vandtæthed (WP) angives ved vandsøjletryk. Et vandsøjletryk på 10.000 mm betyder, at tøjet kan modstå et utrolig hårdt vandtryk. Størstedelen af MINI A TUREs jakker, flyverdragter og overtræksbukser har et WP på 12.000 mm. Vandtætheden reduceres over tid, men efter fem vaske er MINI A TUREs overtøj stadig på hele WP 10.000 mm. Et WP på 5.000 er tilstrækkeligt til at holde barnet tørt.

 

VANDTÆTTE / TAPEDE SØMME

Det er ikke tilstrækkeligt, at selve materialet er vandtæt. Syningerne skal også være vandtætte for at holde barnet helt tørt. Her bruger MINI A TURE tapede sømme. At en søm er tapet betyder, at der bag på syningen er påsat en vandtæt tape, der forhindrer vandet i at trænge igennem. Alt MINI A TURE overtøj, undtagen vores softshell-serie, har særligt bløde tapede sømme, som gør, at overtøjet heller ikke bliver slidt ved sømmene.

 

ÅNDBARHED

Når børn tumler og leger uden for, bliver de ofte varme. Det er vigtigt, at varme og fugt kan transporteres væk, så barnet ikke bliver koldt og derved risikerer at blive syg. Dette stiller krav om en vis åndbarhed i materialet. Åndbarhed måles i antal gram vand, der kan slippe gennem en kvadratmeter stof på 24 timer (mvp eller g/m2/24h). Vores sammensætning af materialer og behandlingen af materialerne gør, at MINI A TURE overtøj er behageligt at lege i og er yderst åndbart. MINI A TUREs klassiske overtøj har en åndbarhed på hele 8.000 – 10,0000 mvp.

 

SLIDSTYRKE

Hos MINI A TURE designer vi overtøj ud fra den filosofi, at det skal kunne holde flere sæsoner. Alt vores overtøj er testet ved hjælp af den anerkendte Martinedale-metode og opnåede en score på over 50.000 rubs. MINI A TURE jakker, overtræksbukser og flyverdragter har dermed en meget høj slidstyrke og kan klare mange timers udendørs leg.

 

GENANVENDT NYLON OG POLYESTER

I vores bestræbelser på at producere så ansvarligt som muligt benytter vi os af både genanvendt nylon og polyester i vores kollektioner. Ved at transformere og genbruge affald til nye ressourcer, giver vi materialet ny værdi og recirkulerer det i værdikæden.

 

 

Udover selvfølgelig at mindske mængden af affald i naturen, medvirker vi til reduceret CO2-udslip og brug af ressourcer i produktionen som for eksempel vand, olie og strøm.

 

 

 

En stor del af MINI A TUREs overtøj er produceret af genbrugsnylon, som er genanvendt fra bl.a. gamle fiskenet samt andre nylonrester opsamlet i verdenshavene. Nylon er et meget slidstærkt og holdbart materiale, og det er derfor fantastisk til børns overtøj, som gerne skal kunne holde til lidt af hvert. Derudover har genbrugsnylon en række miljømæssige fordele, som gør det til et must-have for MINI A TURE.

 

 

Udover genanvendt nylon benytter vi os af genanvendt polyester fra bl.a. plastikflasker. Hvert år sendes millarder af plastikflasker til lossepladser rundt omkring i verden, men i stedet for at nedbryde plastikflaskerne kan man faktisk genbruge dem til produktion af tøj.

 

 

 

Hos MINI A TURE bruger vi Repreve® og Eco Circle™ Fibers i vores kollektioner. Både Repreve® og Eco Circle™ fibers er to førende, pålidelige og brandede præstationsfibre fremstillet af genbrugsplast.  

 

PELS

Flere af MINI A TUREs vinterjakker og vinterflyverdragter fås både med og uden pels, som nemt kan tages af og på med lynlås i hætten.

 

Vi bruger pels, som stammer fra finske mårhunde, der er en invasiv art. Mårhundene bliver skudt i deres naturlige omgivelser for at regulere bestanden af deres art, så de fortsat kan leve i harmoni med andre dyrearter i området. De bliver derfor ikke skudt, fordi vi bruger dem til pels. Vi kan spore samtlige stykker pels brugt i vores kollektioner. Alt pels i MINI A TUREs produkter er OEKO-TEX® certificeret.

 

FOR & ISOLERING

Hos MINI A TURE bruger vi på vinterovertøjet blandt andet dobbelt cut polarfleece til for på kropsdelen. Dette er et meget blødt materiale med en varmeisolerende effekt, og samtidig er det meget robust og holdbart. På grund af fremstillingsmetoden fnuldrer fleecen ikke. I bukser, ben og ærmer bruges quiltet 210T lining, som er et meget holdbart polyesterfor. For at holde barnet varmt fores vinterovertøjet med Thermolite®, som er et let materiale med høj varmeisolering, som samtidig er åndbart og leder fugt væk fra kroppen. Vores forårsovertøj har 210T polyesterfor eller bomuldsfor.

 

SORONA® POLSTRING

I stedet for ægte dun har vi valgt at fore vores dunjakker med det bæredygtige alternativ, Sorona® polstring. Sorona® er polyesterfibre fremstillet af plantebaserede komponenter. Den naturlige kvalitet af Sorona® gør tøjet utrolig blødt og varmt samt meget fleksibelt og holdbart.

 

 

BIONIC-FINISH® ECO IMPRÆGNERING

MINI A TUREs overtøj er behandlet med Bionic-Finish® Eco. Dette er en økologisk vand- og smudsafvisede imprægnering uden flourstoffer. Imprægningen sikrer, at tøjet tørrer hurtigere og gør det meget nemt at rengøre – tøjet kan nemt tørres af med en fugtig klud. Bruger man vaskemaskinen, sikrer imprægningen med Bionic-Finish® Eco, at tøjet holder farve og kvalitet vask efter vask.

 

FARVER & PRINT

MINI A TUREs overtøj fås i et væld af smukke farver og prints inspireret af den skandiviske natur. Alle vores print er håndtegnede af vores designere i Danmark.

 

HVAD KENDETEGNER MINI A TURE OVERTØJ, OG HVAD SKAL DU VÆLGE?

Som overtøjekspert har MINI A TURE et bredt udvalg af kvalitetsovertøj til både forår og sommer samt efterår og vinter.

 

KLASSISK OVERTØJ

MINI A TUREs klassiske overtøj er designet til alt slags vejr og til børn i alderen 0-12 år. Alt er 100% vind- og vandtæt med tapede sømme, samtidig med at der er fuld åndbarhed. Imprægnering med Bionic-Finish® Eco sikrer nem vedligeholdelse og lang holdbarhed uden brug af skadelige flourstoffer.

Udover jakker fås overtræksbukser, flyverdragter og andet tilbehør.  

 

 

Produkterne findes i et væld af smukke farver inspireret af den skandinaviske natur, og nogle af jakkerne fås også i de smukkeste håndtegnede print.

De printede jakker er produceret af 100% genanvendt polyester med enten fleece- eller bomuldsfor. Alt øvrig klassisk MINI A TURE overtøj er produceret af 100% genanvendt nylon og fås ligeledes med enten fleece- eller bomuldsfor.

 

PARKAJAKKER

MINI A TUREs parkajakker er det bevidste, eksklusive overtøjsvalg.

 

 

Disse jakker er fantastiske for et barn at have på. Overfladen, der er lavet af bomuld, nylon og nano-dye genbrugspolyester føles silkeblød. Samtidig er kvaliteten 100% vand- og vindtæt med høj åndbarhed, der holder barnet varmt uden at efterlade kroppen fugtigt. Parkajakkerne er perfekte til hverdagsbrug eller til aktive dage i skoven.

 

PUFFERJAKKER

Selv på en rigtig kold vinterdag kan du være sikker på, at dit barn kan holde varmen i MINI A TUREs pufferjakker. Jakkerne er produceret i 100% genanvendt polyester og er både vind- og vandtætte, samtidig med at de er åndbare.

 

 

Dynejakkerne er foret med det bæredygtige alternativ til rigtige dun, Dupont™ Sorona® polstring, som gør jakkerne utroligt bløde og varme, ligesom de holder formen. De findes i et væld af smukke farver samt håndtegnede print inspireret af den skandinaviske natur.

 

SKALTØJ

MINI A TURE skaltøj er produceret af 100% genanvendt polyester og findes i både jakker, bukser og flyverdrager. Tøjet er perfekt som overgangssæt til forår og efterår.

 

 

Størstedelen af vores skaltøj er i softshell. Softshell er kendt fra blandt andet skiløb, da det er det perfekte toplag at beskytte mod vind og vand. MINI A TUREs softshell overtøj findes i mange forskellige farver og håndtegnede print inspireret af den skandinaviske natur samt både med og uden for. Bemærk, at sømmene ikke er tapede på grund af det tungere materiale.  

 

 

Ud over softshell har vi skaljakker i sherpa. Sherpajakkerne minder i udseende om teddy-plysjakker. De er produceret af 100% genanvendt polyester. Jakkerne er 100% vandtætte, men ligesom med softshell er der ikke tapede sømme grundet det kraftige materiale. Jakkerne er perfekte til skiløb eller leg uden for, men da de er uden for, anbefaler vi at bruge dem sammen med en fleece eller striktrøje.

 

TERMOTØJ

MINI A TUREs termotøj er produceret af genanvendt polyester og imprægneret med Bionic-Finish® Eco, så det er vand- og snavsafvisende. 

 

Termotøjet er perfekt til børnehaven eller skolen og gør det nemt at holde varmen på en køligere sommeraften. Printene er håndtegnede af vores designere i Danmark, og alle farver inspireret af den skandinaviske natur.

 

REGNTØJ

MINI ATUREs regntøj er produceret af genanvendt polyester. Produkterne er lette og super bløde samt med flere praktiske detaljer. 

 

Regntøjet er perfekt til børnehaven eller skolen og kan nemt tages med i tasken. Printene er håndtegnede af vores designere i Danmark og inspireret af den skandinaviske natur.

Læs næste

PARTNERSKABER
NØDHJÆLP TIL CIVILE I UKRAINE

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.