CERTIFICERINGER & MILJØMÆRKER

CERTIFICERINGER & MILJØMÆRKERB-CORPORATION

I 2021 er MINI A TURE blevet B Corporation (B Corp) certificeret som en af verdens første børnetøjsvirksomheder. For B Corp virksomheder handler det ikke kun om at være de bedste i verden, men om at være de bedste for verden.

En B-Corp certificering er den højeste internationale standard inden for certificering af virksomheder fra A til Z. Det er en holistisk virksomhedscertificering, der ikke bare måler ét sted. Certificerede B Corps lever op til højere standarder både socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed. Det er som Fair Trade, men for hele virksomheden og ikke bare for en pose kaffe. Det er som økologimærket, men ikke bare for en liter mælk.

Med vores B-Corp certificering kan vi dokumentere at leve op til en række ambitiøse samfunds- og miljømæssige standarder. At vi udviser en ekstraordinær grad af ansvarlighed og gennemsigtighed på tværs af hele værdikæden. Vi er blevet en del af en eksklusiv bevægelse med ca. 4.000 globale virksomheder på tværs af brancher og industrier. Vi er alle med til at redefinere, hvad virksomhedssucces måles i. Det handler ikke længere kun om profit, men derimod om i fællesskab at gøre en positiv forskel for verden.

For at blive B-Corp certificeret skal virksomheden certificeres af B Lab, som er en selvejende non-profit organisation. Virksomheden bliver målt på en lang række punkter og skal opnå minimum 80 ud af 200 point for at blive certificeret. Certificeringen kræver ikke kun, at virksomheden performer på et vist niveau. Det skal også være en del af vedtægter og formål, at virksomheden arbejder for at gøre godt for samfundet og i videst mulige omfang tager hensyn til alle interessenter i beslutninger. Læs mere her.

 

GRS - GLOBAL RECYCLED STANDARD

MINI A TURE blev GRS certificeret i 2022. GRS-certificeringen er en frivillig international certificeringsordning, som relaterer sig til brug af genbrugsmaterialer og kemikalier i produktionen. Samtidig sikrer certificeringen, at der produceres under ordentlige arbejdsforhold og med respekt for miljøet.

 

 

Hvis et stykke tøj bærer mærket 'GRS', betyder det, at mindst 50% af materialet, der er brugt i tøjet, kommer fra genbrugsmaterialer. Hos MINI A TURE genanvendes 100 % af materialet. Disse produkter vil være mærket med GRS. 

 

GOTS - GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD

MINI A TURE blev GOTS certificeret i 2020. GOTS er verdens mest anerkendte certificeringssystem af økologiske tekstiler, idet det inkluderer samtlige led i værdikæden. Certificeringen omfatter dermed alt fra landbrug, høst, forarbejdning, produktion og emballage. 

 

 

Ved GOTS certificerede produkter kan du være sikker på, at 95% af fibrene i tøjet er naturlige og økologiske, og at ingen skadelige kemikalier har indgået i produktionen. Dertil er knapper, mærker, indpakning, labels etc. særligt udvalgte for at minimere tøjets totale miljømæssige effekt.

Ydermere udmærker GOTS sig ved at være et certificeringssystem, der ud over miljømæssige faktorer også prioriterer socioøkonomiske faktorer som bøndernes arbejds- og lønforhold. Når du køber GOTS certificerede produkter, medvirker du til at sikre, at produkterne er produceret med omtanke for miljøet samt børn og kommende generationer. Læs mere her.

 

 

STANDARD 100 BY OEKO-TEX®

MINI A TURE blev STANDARD 100 by OEKO-TEX® certificeret i januar 2022.

STANDARD 100 by OEKO-TEX® er verdens førende sundhedsmærkning for tekstiler. Ordningen sikrer, at tøjet ikke indeholder skadelige og allergifremkaldende kemikalier. Dette gælder både stoffet, tråden, lynlåsen og knapper i flere af vores produkter. Disse produkter vil være mærket med STANDARD 100 by OEKO-TEX®.  Læs mere her.

 

BSCI - BUSINESS SOCIAL COMPLIANCE INITIATIVE

Når vi udvælger fabrikker til at producere vores produkter, er det afgørende, at der er ordentlige produktions- og arbejdsforhold. Derfor producerer vi på BSCI-mærkede fabrikker.

BSCI er en forretningsdrevet platform for virksomheder og brancheorganisationer, der arbejder for at fremme handel og sociale forbedringer i forsyningskæden. BSCI-mærket viser, at vi gennem tæt dialog med vores leverandører altid arbejder mod bedre vilkår og bæredygtig udvikling i hele vores forsyningskæde.

Læs næste

PARTNERSKABER
OM MINI A TURE

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.